Ryškiame šiuolaikinių gėrimų barų kontekste, kuriame miksologija persipina su išradingumu, yra gilus pasišventimas tobulumui – įsipareigojimas kurti ne tik gėrimus, bet ir transcendentinę patirtį. Čia slypinti paslaptis – itin reikšminga gėrimų kokybė. Tai kertinis akmuo, kurio dėka formuojamos įsimintinos akimirkos, o išrankūs skonio receptoriai yra visokeriopai patenkinami.
Tobulo kokteilio kūrimas
Miksologijos srityje kiekvienas gėrimas yra opusas, laukiantis atidengimo – skonių, tekstūrų ir aromatų simfonija, kruopščiai sukurta taip, kad sujaudintų pojūčius ir žadintų vaizduotę. Nuo nesenstančios klasikos iki avangardinių kūrinių – raktas į sėkmę slypi ingredientų kokybėje, kiekio matavimų tikslume ir gaminimo meistriškume.
Preciziškumas ingredientų atrankai
Svarbiausias dalykas, užtikrinantis gėrimų kokybę, yra kruopštus ingredientų pasirinkimas – procesas, kuris prasideda nuo geriausių spiritinių gėrimų, likerių ir kokteiliams gaminti reikalingų indų bei įrankių įsigijimo. Nesvarbu, ar tai amatininkų spiritas, brandintas iki tobulumo, ar pagal užsakymą pagamintos trauktinės, užpiltos egzotiškais augaliniais produktais, ar vietinės kilmės vaisiai ir žolelės, alsuojantys gaivumu – kiekvienas komponentas prisideda prie simfoninės skonių harmonijos, kuri reiškia tik vieną. Visapusišką pasitenkinimą.
Dėmesys detalėms
Užtikrintai siekiant siūlomų gėrimų kokybės, jokia smulkmena nelaikoma pernelyg menka – kiekvienas gėrimo potyrio elementas yra kruopščiai kuruojamas iki tobulumo. Pavyzdžiui, ledas yra kruopščiai gaminamas tam, kad užtikrintų optimalų gėrimo atšaldymą be jo atskiedimo. Aukštos klasės kokteilių bare yra dešimtys skirtingų formų ir svorio ledo gabaliukų, kurie yra naudojami tik tam tikriems numatytiems kokteiliams paruošti.
Stiklinės taurės ir stiklinės parenkamos ne atsitiktinai – nuo to priklauso gėrimo patiekimas, aromato ir skonio atsiskleidimas bei patogumas mėgautis gėrimu. Būtent šis nepaliaujamas atsidavimas detalėms išskiria kokteilių barą iš kitų, paverčiantį paprastą gėrimą nepaprasta jutimine patirtimi. Apie tokius kokteilius galime svajoti visą darbo savaitę…
Įsimintinų akimirkų kūrimas
Kaip bebūtų, kokteilių bare svarbu ne tik gėrimo kokybė. Ypatingai svarbus yra gebėjimas kurti neišdildomus prisiminimus svečiams, puoselėti ryšius su lojaliais klientais ir įkvėpti tyro džiaugsmo akimirkų atsitiktinai užsukusiems. Nesvarbu, ar tai būtų kruopščiai paruošti kokteiliai, kuriais draugai susimuša svarbiai progai pažymėti, ar romantiškas tostas, kuriuo įsimylėjėliai pažymės savo švenčiamą sukaktį, ar apgalvotai paruoštas nealkoholinis kokteilis, kuriuo gaivinsis vakaro vairuotojas, gėrimo kokybė yra didelė dalis to, kokius atsiminimus susikurs kiekvienas iš tokiame bare apsilankiusiųjų svečių.
Įsipareigojimas tobulėti
Kiekvienas aukštos klasės kokteilių baras įsipareigoja siekti tobulumo. Kiekvienas iš jų pasižada kasmet viršyti svečių lūkesčius, peržengti ribas ir iš naujo apibrėžti kokybės ir naujovių etalonus. Būtent šis nenumaldomas tobulumo siekis skatina miksologus nuolat tobulinti savo amatą, eksperimentuoti su naujomis technikomis ir pakelti kokteilio kokybę į naujas aukštumas. Nes miksologijos srityje gėrimų kokybės siekimas nėra tik tikslas – tai ilgalaikis tobulumo siekis, persmelkiantis kiekvieną gėrimo patirties aspektą.Apibendrinant galima pasakyti, kad aukšto lygio kokteilių baras pasiūlys ne tik kokybiškus gėrimus. Tiesa, svečias, tikėtina, matys kokybišką kokteilį, bet už jo slypi kur kas daugiau. Tai kruopščiai atrinkti ingredientai, čia pat vietoje daromos šviežios tyrės ar sirupai, specialiai šaldomas ledas, preciziškai atliekamas darbas ir dar daugiau. Prabangus kokteilių baras susideda iš daugelio aspektų, kuriuos kartais pastebime ne iš karto. Visą tai dovanoja svečiams naktinis klubas Vilniuje www.TrinityVilnius.lt.