Žaliuzių ir užuolaidų derinys – kaip tai sukurti?

Roletai ar užuolaidos? Tai amžinas klausimas, kuris dažnai kyla planuojant kambarių apšvietimą. Didelis spalvų ir audinių pasirinkimas reiškia, kad jums nereikės sunkiai rinktis ir ilgai derinti dizainų tarpusavyje. Čia pateiksime keletą praktiškų patarimų, kaip derinti žaliuzes ir užuolaidas, kad išgautumėte stilingą ir vientisą langų apipavidalinimą.

Kaip derinti žaliuzes ir užuolaidas – spalvų pasirinkimas

Langų išvaizda turi didžiulę įtaką viso kambario interjerui ir atmosferai. Užuolaidos, roletai ar žaliuzės svetainėje? Šiandien rinkoje yra daugybė pasirinkimo, tad išsirinkti – vienas juokas. 

Taip pat vis labiau madinga derinti įvairių tipų langų dekoracijas. Horizontalios žaliuzės ir užuolaidos kartu – išskirtinai darnus ir stilingas duetas. Kaip tinkamai apipavidalinti langus, kad jie atrodytų stilingai ir madingai, o be to, būtų funkcionalūs? Sužinosite čia.

Roletus ir užuolaidas arba žaliuzes ir užuolaidas galima derinti spalvų panašumo principu arba žengti drąsų ėjimą ir rinktis stiprų jų dviejų kontrastą, tačiau venkite prašmatnių derinių. Taip pat atminkite, kad nepriklausomai nuo spalvų gamos, vienas lango apdailos elementas turi būti šviesus, o kitas tamsus. Dėl to interjeras neatrodys toks perteklinis.

Kalbant apie spalvų gamą, viskas labai paprasta. Vienspalviai deriniai tinka kuo puikiausiai: tamsiai ruda ir smėlio spalvos, tamsiai mėlyna ir šviesesni mėlynos atspalviai arba grafitas ir šviesiai pilka. Juoda ir balta bus klasikinis kontrastas, todėl niekam pernelyg didelio įspūdžio nepadarysite. Taip pat galite derinti pilką spalvą su butelo žalia arba sodriai raudona spalva. Žinoma, visa tai turėtų derintis prie likusio kambario interjero.

Audinių pasirinkimas žaliuzėms ir užuolaidoms

Tos pačios taisyklės taikomos ir medžiagų pasirinkimui. Sunkios užuolaidos turėtų būti derinamos su plonomis ir lengvomis žaliuzėmis. Storoms, tamsioms žaliuzėms reikia šviesesnių ir lengvesnių užuolaidų. Toks pasirinkimas yra gera idėja svetainės langams, kartu su galimybe kuo puikiausiai užtamsinti langus. Kiekvienu atveju svarbu išlaikyti harmoniją ir saiką interjere, kad visuma nebūtų apsunkinta, nes tai turi įtakos kuriamai atmosferai, o galiausiai ir mūsų nuotaikai.

Jei esate pasirinkę medines žaliuzes, prie jų geriausiai derėtų užuolaidos iš natūralių medžiagų, tokių kaip medvilnė ar linas. Šie audiniai tinka daugeliui kambarių ir suteikia interjerui jaukios atmosferos, dvelkiančios natūralumu – šių laikų siekiamybės. 

Alternatyva galėtų būti sintetiniai audiniai, kurie gaminami iš, pvz., poliesterio ar poliamido, ir plastikinės ar metalinės žaliuzės. Galbūt tai skamba kaip tinkamas derinys ofisui ar kitai viešai vietai, tačiau nesijaudinkite. Tinkamai pasirinktos užuolaidų spalvos šį derinį pavers jaukiu ir mielu, puikiai tinkančiu namų erdvei. 

Reikia paminėti, kad derinant užuolaidas ir roletus arba žaliuzes ir užuolaidas, pastarosios turėtų būti dieninės, kadangi, jų funkcija – tik suteikti jaukumo. Privatumui suteikti puikiai pasitarnauja žaliuzės arba roletai, tad nepersistenkite ir nesirinkite naktinių užuolaidų. Dieninių užuolaidų įvairovę galite pamatyti čia: https://roleta.lt/uzuolaidos/dienines-uzuolaidos/

Renkantis dienines užuolaidų medžiagą, galite rinktis plonas ir erdvias, praleidžiančias šviesą. Subtilus tiulis ar šifonas puikiai tiks prie šviesių langų, o natūrali medvilnė ir linas visada yra geras ir stilingas pasirinkimas, kuris sušildys kambarį savo natūralumu.